Hírek

 
Innovációs óriások

DITAK mega projekt szponzornak lenni azt jelenti: Alkotni.

Alkotni nagyívűen, széleskörűen és átütően. Alkotni az innovatív tudás, a széleskörű összefogás és a gyümölcsöző kreativitás által. Olyat alkotni, amihez kollektív hozzájárulás, átfogó kompetenciák, összehangolt tevékenység szükséges. Alkotni a közös sikerességért, az egyedülálló eredményekért és a jövőorientált fejlődésért.

DITAK mega projekt szponzornak lenni azt jelenti: Alkotni valami maradandót.

A kis- és középvállalkozások önmagukban kevesek ahhoz, hogy áttörést hozó megbízásokat tudjanak megnyerni, nem beszélve azok megvalósításáról. Ehhez még hozzájárul a multinacionális tanácsadó cégekkel szembeni versenyhátrányuk. Hálózatba tömörülve azonban a kompetenciák összeadódnak, szinergikus hatások kelnek életre, és az így megvalósuló partneri kapcsolatok révén, jobb helyismerettel képesek lesznek helyt állni a „nagyokkal” szembeni versenyben, sikeresen indulni a hazai, sőt a nemzetközi tendereken.

A megaprojektek mindig egyedi, komplex megbízást jelentenek a tanácsadó cégek számára. Emiatt konkrét szolgáltatásokat megfogalmazni nem is igen lehet, azok mindig az adott megbízástól függnek. Egy azonban biztos, a Dél-alföldi Innovációs Üzleti Hálózat képes rá, hogy amikor arra szükség van, komplex szolgáltatásokat biztosítson a partnerei számára. A megaprojektek megvalósításához hasznos, ha a projektszponzor közeli kapcsolatokat ápol a helyi önkormányzatokkal, illetve fejlesztési ügynökségekkel, amely a DITAK esetében biztosított.

A hálózat a közös kompetencia-bázis révén képes olyan komplex szolgáltatáscsomagokat nyújtani, amelyek jól illeszkednek a mega-projektszponzorok elvárásaihoz. Mindemellett a tagok között kialakult bizalmi háló következtében olyan hozzáadott értékkel tud hozzájárulni a projektek sikerességéhez, amelyre a különálló cégek egyedül nem képesek.

Kompetenciái többek között az alábbi projektekhez kapcsolódnak:

  • Infrastrukturális fejlesztések
  • Önkormányzatoknak nyújtott háttértámogatás
  • Science park megvalósítás
  • Egyetemi kapcsolatok
  • Inkubátorházak
  • Ipari parkok
  • Meta-klaszter együttműködések
  • Kutatóközpontok létrehozása