Hírek

 
Tudásból érték

DITAK egyedi projekt szponzornak lenni azt jelenti: Megvalósítani.

Megvalósítani egy álmot, egy ötletet, egy innovációt. Megvalósítani és sikerre vinni a kreativitás gyümölcsét, a kemény munka eredményét, a kutatás produktumát. Megvalósítani a DITAK segítségével, a tagok közreműködésével, az összefogás erejével és a hálózat által nyújtott lehetőségek kihasználásával.

DITAK egyedi projekt szponzornak lenni azt jelenti: Megvalósítani valami egyedülállót.

Egy K+F tevékenységet végző kis- és középvállalkozásnak nincs egyszerű dolga. Először is szükségük van tőkére, hogy az innovatív ötletet képesek legyenek tényleges üzleti eredményre konvertálni. A tőke azonban csak egy a sok közül. Ezen vállalatok kompetenciahiánnyal küzdenek a kutatáson kívül eső, de a cég fennmaradásához és fejlődéséhez szükséges területeken (pl. cégalapítás, befektetők felkutatása, üzleti terv készítése).

A kisvállalkozások operatív működéséhez szükséges szolgáltatásokat a Dél-alföldi Innovációs Üzleti Hálózat peremszervezetei biztosítják. A hálózat magszervezetei a vállalatok kutatási és innovációs tevékenységét megkönnyítő szolgáltatásokat nyújtanak: kutatási partnerség-építésben nyújtanak segítséget, részt vesznek az innovatív ötleteken alapuló k+f projektek kialakításában, figyelik a vállalatok kutatás-fejlesztési projektjeihez leginkább illeszkedő pályázati lehetőségeket, szellemi alkotás hasznosítási és innovációs stratégiát dolgoznak ki, vagy iparjogvédelmi tanácsadást nyújtanak.

A peremszervezetek és magszervezetek által nyújtott szolgáltatások értékláncot alkotó módon kapcsolódnak össze, tehát a DITAK egy személyben képes ezen vállalatok számára, azok teljes életciklusát felölelő szolgáltatásokat nyújtani.

A szolgáltatások típusát tekintve az alábbi négy kategória különíthető el: